Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

La Cimbali Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

La Cimbali Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kafe açma aşamasındaysanız ya da var olan profesyonel kahve makinenizi değiştirmek istiyorsanız, La Cimbali kahve makineleri en büyük yardımcınız olacaktır. Kafe açma aşamasında, sizin için en önemli nokta espresso makinesi seçimidir. İşletmenize en uygun olan makineyi seçmeniz daha kaliteli ve lezzetli kahve tadını müşterilerinizle buluşturmanızı sağlar. Özellikle kısıtlı bütçe ile işletme açma aşamasındayken, kafe sahiplerinin ekipman seçimini akıllıca yapması önemlidir.

Kahve makinesi seçiminizde kesinlikle acele etmemelisiniz. Endüstriyel kahve makinesi seçimi, özen gerektiren bir konu. La Cimbali, 1912 yılında kurulduğu günden bu yana, endüstriyel kahve makineleri alanında kaliteli kullanımı sizlerle buluşturur. İlk mağazalarını 1930 yılında, İtalya’nın Milan şehrinde açmışlardır. O tarihten günümüze kadar,la cimbali espresso makinesi alanında sektöründe lider marka olarak hizmet vermeye devam ediyor. Ülkemizde, endüstriyel espresso makinelerinin tümü, cimbali ismiyle anılmaktadır. Bu durum, markanın ülkemizde oldukça tanınmış olduğunun da bir göstergesidir.

Myco Endüstriyel, Dünyada lider marka olan La Cimbali’nin Türkiye’deki tek resmi distribütörüdür. Bunun yanı sıra endüstriyel mutfak ve bar alanında sektör öncüsü bir çok markanın da resmi distribütörlüğünü üstlenmektedir.

La Cimbali kahve makinelerinin değişmez kalitesiyle buluşmak için bizden yardım alabilirsiniz. Modelleri showroom alanımızda birbirleriyle karşılaştırabilir, ihtiyacınıza en uygun olan ürüne sahip olabilirsiniz. Cimbali seçiminde dikkat etmeniz gereken dört konuyu, şu şekilde sıralayabiliriz:

Espresso makinesinin günlük servis miktarının ve çıkarabileceği bardak kapasitesinin iyi şekilde bilinmesi gerekir.

Manuel ya da tam otomatik seçeneklerinden hangisinin size uygun olduğuna karar vermelisiniz.

Grup teknolojilerinin size sağlayacağı avantajı iyi şekilde bilmelisiniz.

Temizlik ve bakım gereksinimlerini iyi bilmeniz gerekmektedir.

Cimbali Nedir?

Kahve makinelerine ilgi duyan kişilerin yanında, kahve dükkanı işletmesi açacak olan kişiler de “cimbali nedir?” sorusunun cevaplarını merak eder. 1912 yılında Giuseppe Cimbali tarafından Milano’da kurulan bakır dükkanı, 1930 yılından itibaren La Cimbali adıyla çalışmalarına bambaşka bir boyut kazandırmıştır. Sonrasında ilk üretimi Rapida modeli üzerinde gerçekleştirir. Zamanın teknolojik imkanlarından faydalanarak, dikey olarak konumlandırılmış kazanlar sayesinde, lezzetli kahveleri yapmak için kullanılmaktadır.

1945 yılında, kahve gruplarını makinenin önüne yerleştirmemize imkan sağlayan Albadoro modeli ortaya çıktı. Kahve gruplarının bu şekilde yerleştirilmesi daha ergonomik bir kullanımı kahve severler ve işletme sahipleri ile buluşturdu. Makinenin piyasaya sürülmesinin ardından, artık kahve yapmak için makinenin çevresinde dolaşmaya gerek kalmadı. 1947 yılındaki devrimle birlikte makinelerde hareketli kol kullanımı ortaya çıktı. Bu şekilde kahve tat ve aromasında önemli gelişmeler yaşandı.

1955 yılından itibaren, baristanın iş gücünü kolaylaştıran kahve makineleri piyasaya sürüldü. Granluce isimli bu modeller, sistemi tamamen otomatik hale getirdi. 60’lı yılların sonuna gelindiğinde, barlarda kullanıma uygun olarak Superbar modeli işletme sahiplerine sunuldu. Süper otomatik kullanıma sahip olan bu model sayesinde, az tecrübeye sahip kişilerin bile tam donanımlı kahveler yapması mümkün hale geldi. 70’li yılların başında, M15 ve M20 gibi modellerin ortaya çıkması, baristaların daha ergonomik ortamlarda çalışmasına zemin hazırladı. “Cimbali nasıl kullanılır?” sorusu, ortaya çıkan tam otomatik kahve makineleri ile daha kolay ve kullanışlı bir hal aldı.

1983 yılında, ilk elektronik espresso kahve makineleri olan ET tasarlandı. İlk geleneksel makineler 90’lı yıllara kadar ara ara piyasaya sürülmeye devam etti. M30, M31, M32 modellerinin enerji tasarrufuna sahip kullanımları, hem elektronik hem de geleneksel kullanımı bir araya getirdi. Dolcevita serisi olarak adlandırılan bu süper otomatik kahve makineleri, otomasyon konseptini daha rafine hale getirir. La Cimbali markasının bu serüveni sayesinde, dünya genelinde espresso kültürü hızla yayıldı.

Başta espresso ve cappucino olmak üzere birçok kahve çeşidi kolay şekilde hazırlanmaya başlandı. Birbirinden farklı modelleri ve markanın kaliteli kullanıma sahip ürünleriyle sizi buluşturuyoruz.

Nasıl Bir Boiler / Kazana İhtiyacım Var?

Kullanıcı dostu tasarımlarıyla öne çıkan La Cimbali espresso makineleri, hem yapım aşamasının hem de bakımının kolay olmasıyla öne çıkar. Gelişmiş teknolojilere sahip olan ürünler, tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına aynı anda cevap verir. Paslanmaz çelikten üretilmesi, dayanıklılığını da arttırır. Akıllı boiler sistemi ile makinede kullanılan mevcut enerji miktarını yönetmeye imkan tanır. Bu şekilde en yoğun kullanımlar bile bu teknoloji ile düzenli su buharı kullanımına sahip olacağınızı garanti eder.

Bu teknolojinin çalışma mantığı, şu şekilde açıklanabilir:

Düzenli bir su ve buhar kaynağına sahip olabilmeniz adına, dual boiler özelliğine sahiptir.

Kahve yapımı için kullanacağınız su kazanı ile buhar kazanı tamamen bir birinden bağımsızdır.

Günde yüz adetten fazla kahve yapılabilen işletmelerde, peş peşe olan talepleri karşılayacak 2 ve daha çok gruplu olan kahve makinesi modellerinin kullanımı yaygındır. İçecek yelpazesine ve yoğunluğa bağlı olarak 2,3 ya da 4 gruplu espresso makineleri tercih edilebilir. Makinede bulunan sıcak su haznesinin büyüklüğü de yoğun servis saatlerinde üst üste yaptığınız kahvelerin aynı kalitede olabilmesi ve baristanızın hız kazanması için önemlidir. Mesela, espresso demleme suyunu ayrı ısılarda ayarlayabilmenize olanak sağlayan La Cimbali M100 modeli, hem Multi Boiler teknolojisine sahip olmasıyla hem de espresso makinesi kazanı kapasitesi anlamında kullanışlı bir yapıya sahiptir.

Patentli basınç profili sayesinde, tek tuşla harika kahveler yapmanızı sağlayan modeller tek çeşit çekirdek kahve ile birbirinden farklı lezzetleri elde etmenizi sağlar. Suyun aşırı ısınmasına bağlı oluşacak yanmaları ve kötü tatları aradan kaldıran La Cimbali kahve makineleri, çift kazan teknolojisi sayesinde daima lezzetli kahve servis etmenize olanak sağlıyor.

 

La Cimbali Kaç Grup Başlıklı Olmalı?

Son zamanlarda kullanımı artan espresso makineleri, profesyonel anlamda kahve yapan kişilerin seçimlerini de etkilemeye başladı. Kahve yapımında en önemli etken seçilen kahve olsa da kullanılan kahve makinesi özellikleri de oldukça önem taşır. Makinelerde bir diğer önemli nokta, ne kadar yoğunluğa sahip bir işletmede kahve yapacağınızdır. Buna uygun ekipman seçiminde bulunmanız oldukça önemlidir.

Makinenin büyüklüğüne karar verirken, şu sorulara cevap vermeniz gerekir:

Ne kadar yoğunluk olacak?

Yeriniz dar mı, geniş mi?

Bütçeniz ne kadar?

Endüstriyel kahve makineleri incelendiğinde, çoğunlukla 2,3 ya da 4 başlığa sahip olduğu görülür. Bu şekilde, aynı anda 8 içeceğe kadar üretebileceğiniz anlamına gelir. Fazla grup başlığına sahip olmak, daha büyük işletmeler için zorunludur. Ne kadar fazla grup başlığı bulunursa, o kadar farklı çeşitli kahveleri aynı anda çıkarabilir, ve daha çok kişi aynı anda çalışabilir.La Cimbali kahve makineleri, modellerine göre farklı başlıklara sahiptir. İşletmenize en uygun başlık miktarına karar verirken, şu noktalara özel olarak dikkat etmelisiniz:

Menüdeki kahvelerinizin çeşitliliği, eğer sadece espresso bazlı kahveler ile sınırlı ise 2 grup başlığı sizin için yeterli olacaktır.

Farklı içecekleri(Ör. Sıcak Çikolata, Sahlep) de müşterilerinize sunuyorsanız 3 ve daha çok grup başlıklı modeller sizin için uygun olacaktır.

La Cimbali modellerinin gelişmiş teknolojisi sayesinde, her grup başlığı için farklı ısı ve basınç ayarı yapabilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli ve kontrollü kahve deneyimini müşterilerinizle buluşturabilirsiniz.

Cimbali Fiyatları Ne Kadar?

La Cimbali kahve makinelerinin fiyatları, kalitesiyle eş değerdir. Fiyatlar 2000 Euro’dan başlar. Seçimlerinizde farklı özellikler olmasıyla fiyat artışı yaşanır. Kendini tüm dünyaya kanıtlamış kahve makinesi markası olan La Cimbali, hem kafe hem de otel gibi büyük işletmelerde kullanıma uygun modellere sahiptir.
İstediğiniz ürün özelliklerini net şekilde belirlemenizin ardından, La Cimbali fiyatları hakkında en net bilgiler de ortaya çıkar. Makine seçiminde daha konforlu ve bir kullanıma sahip olmak isterseniz:

Yıllık bakım maliyetlerinin düşük olması

İhtiyacınızı karşılayacak büyüklükte olması

Servis ağının geniş bir ağa sahip olması noktalarına dikkat etmeniz gerekir.

Dünya’nın lider üreticisi olan La Cimbali, küresel marka değeri ile lezzetli kahvelere kavuşmanızı sağlar. Yüksek yoğunluğa sahip alanlardan düşük yoğunluklu işletmelere kadar pek çok talebi karşılayan çeşitli modelleri vardır. Kendinize en uygun modelleri seçerek kahve keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.