Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahve Akımları Nelerdir?

Kahve Akımları Nelerdir?

Başlangıçta şifalı bir içecek olarak görülen kahve, ilk keşfedildiği çağlardan bu yana çok daha büyük önem kazanarak günümüze taşınmış ve bir ‘kültür’ olarak gelecek nesillere de aktarılmaya devam edecektir. Kahvenin gelişim süreci sürekli bir ivme kazanarak üç ana bölümde incelenir. Günümüzde ‘3.dalga kahve akımı’ olarak adlandırdığımız süreç öncesinde 2.dalga kahve akımı ve 1. dalga kahve akımı yer alır.

2. dalga kahve akımı, Amerika’da filizlenen Starbucks gibi ünlü kahve zincirlerinde kahvenin pek çok türünün tüketiciyle buluşmasıyla başlar. Kahvenin kalitesi bu dönemde eskiye nazaran daha çok önemsenir ve kahve içme keyfi yeni bir boyuta taşınır.

3. dalga kahve akımı ise günümüzde kahveye verdiğimiz değeri, onu bir kültür olarak ele alışımızı temsil eder. Kahvenin nereden geldiği, hangi çiftlikte yetiştiği gibi soruların önemsendiği; kahvenin kavrulma, öğütülme ve demlenme süreçlerinin irdelendiği günümüz kahveciliğini kapsar.

Kahvenin sıradan bir içecek olmaktan çıkıp bir kültürünün olduğunu benimseme, kahve yapmayı bir sanat olarak ele alıp o incelik ve itinayla yaklaşma durumu 3. Dalga kahve akımı doğurur. Günümüz baristaları da bu doğrultuda kahvenin ‘en iyisi’ni yaratma amacıyla yola çıkarak en iyi kahve çekirdeklerini doğru yöntemlerle işleyip uygun demleme metotlarıyla özgün birer sanat eseri yaratırlar. Kahvenin her aşamasının önemsendiği 3.dalga kahve akımında içeceğimiz kahvenin sunumu da hazırlanışı kadar önem taşır. Özenle hazırlanan kahveler süt kremasına işlenen desenlerle rötuşlanarak içime hazır hale getirilir.

Kahvenin hızla ilerleyen gelişimi ve gördüğü değerin iyi yönde dönüşümü kahve severleri de gelecek dönemler için heyecanlandırıyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.