Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Çekirdek Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Çekirdek Kahve Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Çekirdek Kahve Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evde lezzetli bir kahve hazırlamak için ilk önerimiz alacağınız kahvenin çekirdek formunda olması. Kahvenin aromasını daha uzun süre korumasını sağlamak ve daha kaliteli tatta kahveler elde etmek için kahveyi çekirdek halinde satın almak daha sağlıklıdır.

Peki çekirdek kahve alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

1. Kahve çekirdeğinin ne zaman kavrulduğunu öğrenin.

Kahve çekirdeğinin ne zaman kavrulduğu lezzet açısından çok önemli. Bu sebeple çekirdek kahve alırken kavrulma zamanını yetkili kişiden öğrenerek 2 haftadan uzun süre önce kavrulmuş çekirdeği almamanız tavsiye edilir(Doğru paketlenmiş bir çekirdek kahve paketlendiği günden itibaren 2-3 ay kadar tazeliğini koruyabilir). Kavrulmuş halde uzun süre bekleyen çekirdekte aroma kaybı yaşanabilir bu da hazırlayacağınız kahveden istediğiniz performansı alamamanıza neden olur.

2. Kahve çekirdeğinin renginden karakteri hakkında fikir sahibi olun.

Kahve çekirdeğinin kavrulma derecesi de damak tadınıza uygun kahve yapabilmeniz için çok önemlidir. Kahve çekirdeğinin rengine bakarak kahvenizin az ya da çok kavrulduğu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Az kavrulmuş çekirdek açık renkli olurken çok kavrulmuş çekirdek koyu renklidir. Az kavrulmuş kahvenin kafein oranı daha yüksek olup daha zengin aromaya sahiptir. Çok kavrulmuş kahve ise daha yağlı ve yoğun bir yapıya sahiptir.

3. Kahve çekirdeğinin kullanacağınız demleme ekipmanına uygunluğundan emin olun.

Kahvenizi hangi ekipman yardımıyla hazırlayacağınıza göre alacağınız çekirdeğin uygun olup olmadığını yetkili kişiden öğrenin (AmericanPress, Moka Pot,Fellow Stagg Dripper,Cafflano Kompact gibi).

4. Kahve çekirdeğini tüketeceğiniz zaman öğütün.

Çekirdek halde aldığınız kahveyi kullanmadan hemen önce öğütmeniz kahvenizdeki aromanın ömrünü uzatarak daha lezzetli kahveler hazırlamanızı sağlar. Bu sebeple ev tipi öğütücü ya da Cafflano gibi öğütücüsüyle beraber tasarlanan kahve demleme ekipmanları almanız tavsiye edilir. (Cafflano üstüne satış linki)

5. Kahveyi doğru saklama ve son kullanım süresi.

Kahve çekirdeğini kısa süre içinde tüketeceğiniz miktarda almanız (150-200 gr.) taze ve lezzetli kahveler hazırlamanıza yardımcı olur. Artan kahve çekirdeklerinin ise korunaklı, üzerinde CO2 salınımı sağlayacak valf bulunan paketinde ağzı kapalı şekilde saklanması ve kavrulma tarihinden itibaren en fazla 2-3 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.