Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Basınç Espresso Kalitesini Nasıl Etkiler?

Basınç Espresso Kalitesini Nasıl Etkiler?

Espresso, kahvenin içinden basınç yoluyla ve kısa sürede sıcak suyun geçirilmesiyle elde edilen yoğun aromalı kahve türüdür.

Mükemmel lezzette bir espresso hazırlamanın en önemli iki noktası; uygulanan basınç ve suyun kahvenin içinden geçirilme süresidir. Espresso yaparken ideal kabul edilen basınç gücü 9 bardır. Suyun kahvenin içinden geçme süresi ise single espresso için 20-23,double espresso için 30-32 saniye olarak kabul edilir.

Basınç ve geçen süre, espresso’nun hem görüntüsü hem de tadı için oldukça önemlidir. Suyun 9 bar basınçla kahvenin içinden 32 saniyeyi aşmayacak şekilde geçirilmesi, espresso’nun üzerinde kadifemsi ve dayanıklı bir krema oluşmasını sağlar. İştah açıcı bir görüntü oluşturan kremanın yanı sıra uygulanan basınç ve suyun geçiş süresi, kahvenin aromasını da etkiler.

Profesyonel espresso makineleri 9 barlık basınç uygulayarak ve suyu ideal kabul edilen sürede kahvenin içinden geçirerek yoğun ve yumuşak aromalı kahveler elde etmeyi sağlar. Moka Pot yönteminde ise yaklaşık 1-2 bar basınç uygulanır ve su kahvenin içinden yaklaşık 1 dakikada geçer. Moka Pot yönteminde basıncın düşük olması ve geçen sürenin daha uzun olması espresso makinesine kıyasla daha sert kahveler elde etmeyi sağlar.

Diğer kahve hazırlama yöntemlerinde olduğu gibi damak tadınıza göre en doğru metodu seçebilir ve istediğiniz yöntemle istediğiniz lezzette kahveler yaratabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.