Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Americano Nedir? Nasıl Yapılır?

20-01-2023 14:48
Americano Nedir? Nasıl Yapılır?

Americano, espresso üzerine sıcak su eklenmesiyle elde edilir. Dolayısıyla Americano hazırlarken esas nokta, yine bazını oluşturan espresso’nun lezzetli yapılmasıdır.

Americano yaparken öncelikle espresso yapımına geçilir. Espresso için taze öğütülmüş kahve portafilter içine alınır (single shot için 7-9 gr,double shot için 14-18 gr önerilir). Bu noktada americano yapmak için iki ayrı yöntem bulunur. Birincisinde bardağa önceden sıcak su koyulur ve espresso sıcak suyun üzerine akıtılır. İkincisinde ise espresso  hazırlanır ve ardından üzerine su eklenir. Her iki durumda da sıcak su ile buluşan espresso, americano’ya dönüşür ve içime hazır hale gelir.

 İki yöntemin kahvede oluşturduğu fark ise:

  1. Yöntemde espressonun kremasının üstte kalması, dolayısıyla elde edilen americano’nun daha kremalı olması ve ısıyı muhafaza etmesi sağlanır.
  2. Yöntemde ise espresso’nun üzerine eklenen su kremanın daha çabuk dağılmasına yol açar ve americano’nun daha düz renkte görünmesini sağlar.

Profesyonel espresso makinelerinin yanı sıra americano’yu evde kullanılan espresso ekipmanları Moka Pot ve Minipresso yardımıyla da hazırlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz espresso’yu sıcak su ile yumuşatarak filtre kahveye bir alternatif oluşturabilirsiniz. Americano, görünüm olarak filtre kahveye benzese de tat olarak daha farklı bir lezzete sahiptir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.